Jump to content
News about the LabVIEW Wiki! Read more... ×
lvb

LabVIEW 2018 SP1 Released

Recommended Posts

Okay I'm in the process of downloading the fall bundle but I can say that I am thrilled to find that the F1 patch fixes a major crashing issue with access violation, and illegal operations I've been having.  The cause is unknown but I suspect it has something to do with subpanels, splitters, and call asynchronous nodes, but to be honest it could be anything I couldn't nail down the issue.  And if patches are like the ones in the past, the 2018 SP1 F1 patch must be installed over top 2018 SP1.  I suspect this was a patch discovered after going gold with 2018 SP1 and being sent through the validation, and DVD pressing process.  A pain for sure to have to download a huge thing install it, and then realize there is more to download and install, but if it finally means being able to get LabVIEW working again I'm happy.

EDIT:  Seems my issue was likely CAR 715018

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 hours ago, hooovahh said:

Okay I'm in the process of downloading the fall bundle but I can say that I am thrilled to find that the F1 patch fixes a major crashing issue with access violation, and illegal operations I've been having.  The cause is unknown but I suspect it has something to do with subpanels, splitters, and call asynchronous nodes, but to be honest it could be anything I couldn't nail down the issue.  And if patches are like the ones in the past, the 2018 SP1 F1 patch must be installed over top 2018 SP1.  I suspect this was a patch discovered after going gold with 2018 SP1 and being sent through the validation, and DVD pressing process.  A pain for sure to have to download a huge thing install it, and then realize there is more to download and install, but if it finally means being able to get LabVIEW working again I'm happy.

EDIT:  Seems my issue was likely CAR 715018

Hrmm.....I have been getting access violation issues as well with my LV18f2 system, I will have to upgrade and see if the issues are resolved.  NI R and D has been trying to figure out my issue and has not had success yet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

All my downloads are extremely slow at approx. 65 kb/sec.... multiple downloads will also run at 65kb/sec each. The server seems to be slowing things down...

Share this post


Link to post
Share on other sites

I took my chances and upgraded...No trouble running the thing anymore, but it still does not accept my volume license (which was updated in November)...Probably just another update of that and it's all OK though (hopefully).

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 12/5/2018 at 1:44 PM, smithd said:

Just got "The page you requested may have moved, been deleted, or is inaccessible. Search below for other content, or contact NI for assistance." on all 3 Fall 2018 links :(

  • Sad 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

I downloaded the web install last week and speeds were as slow as I expected due to our infrastructure issues.  By that I mean it didn't seem any slower than usual, maybe the developer suite's are cached differently.  Also geographic location can be a factor since NI has several data hosting locations and it is supposed to pick the one closest to you.  Since all my internet traffic is routed half way around the world while at work I have no idea where my download came from, but I'm in the Detroit area.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I downloaded the DS disks last week and the speeds seemed good to me, considering the corporate IT mess I have to get through.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.