Jump to content


Photo
- - - - -

Serial Port via labview


  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 stuckinlabview

stuckinlabview

    4 more posts to go.

  • Members
  • 6 posts

Posted 27 July 2006 - 10:59 AM

I am unable to use rs232 through labview
if someone could help or refer to me some good tutrial
I,ll be very thankful to you

#2 Tom Limerkens

Tom Limerkens

    More Active

  • Premium Member
  • 25 posts
  • Location:Hasselt, Belgium
  • Version:LabVIEW 8.6
  • Since:1997

Posted 27 July 2006 - 11:47 AM

Check the examples supplied with LabVIEW :

Help >> Find Examples >> Hardware Input and output >> Serial

Start from there.

Tom

#3 RagingGoblin

RagingGoblin

    More Active

  • Members
  • PipPip
  • 30 posts

Posted 27 July 2006 - 02:49 PM

This is what I use. (SIAM is my device)

Download File:post-4151-1154008114.vi

Download File:post-4151-1154008143.vi

Download File:post-4151-1154008158.vi

#4 stuckinlabview

stuckinlabview

    4 more posts to go.

  • Members
  • 6 posts

Posted 28 July 2006 - 08:18 AM

I am unable to use rs232 through labview
if someone could help or refer to me some good tutrial
I,ll be very thankful to you



thnx Man :thumbup:

#5 stuckinlabview

stuckinlabview

    4 more posts to go.

  • Members
  • 6 posts

Posted 01 August 2006 - 07:39 AM

1) in VISA Configure Serial Port (Instr).vi->Basic Serial Write and Read.vi
Error -1073807342 occurred at Property Node (arg 1) in VISA Configure Serial Port (Instr).vi->Basic Serial Write and Read.vi

This error code is undefined. No one has provided a description for this code, or you might have wired a number that is not an error code to the error code input. :oops:
I am having this error while running the basic serial read and write VI please help me

#6 cbr

cbr

    One hit wonder!

  • Members
  • 1 posts

Posted 28 July 2007 - 04:03 PM

QUOTE(stuckinlabview @ Aug 1 2006, 07:40 AM)

1) in VISA Configure Serial Port (Instr).vi->Basic Serial Write and Read.vi
Error -1073807342 occurred at Property Node (arg 1) in VISA Configure Serial Port (Instr).vi->Basic Serial Write and Read.vi

This error code is undefined. No one has provided a description for this code, or you might have wired a number that is not an error code to the error code input. :oops:
I am having this error while running the basic serial read and write VI please help me



I have been getting this same error code when trying to communicate with any serail port on the computer. All the ports are correctly set up and detected no problem by windows device manager. But when I open the labview measurement & automation application, I can't see any serial ports. In fact the devices and interfaces tab will not display at all.

I am currently using an evaluation version of labview 8.2. Previously I was using labview 7.1 with no problems at all.

#7 neBulus

neBulus

    LV Survivalist

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,389 posts
  • Version:LabVIEW 2009
  • Since:2009

Posted 28 July 2007 - 04:16 PM

QUOTE(cbr @ Jul 27 2007, 10:42 AM)

... But when I open the labview measurement & automation application, I can't see any serial ports. In fact the devices and interfaces tab will not display at all.
...


Did you attempt a "Refresh" ?

If that does not do it, MAX may need repaired or re-installed.

Ben