Jump to content
BobHamburger

Can't get EtherCAT (9144) to recognize CAN (9853) module

Recommended Posts

Note that this is a cross-post from the NI Discussion Forums...

I have a cRIO system which consists of a 9024 RT controller in a 4-slot chassis, and a separate, remote 9144 EtherCAT 8-slot chassis. The 9144 has the usual assortment of AI, AO, etc. modules, and it also includes a 9853 2-port CAN module. When I try to use the "Add Targets and Devices on FPGA Target", the 9853 shows up as a NI 37670, with the comment "This C Series module is not supported by the current versions of LabVIEW and NI-RIO." For reference, I'm using LV2009 SP1, and NI-RIO 3.4. Even more confusing: if I move the 9853 from the 9144 to the 4-slot (non EtherCAT) chassis, and try to add it to that chassis' FPGA target, it works without any problem. Is there some issue with CAN through EtherCAT? This thread seems to imply that it can be done, although that poster had different issues.

Any suggestions as to what I or NI might be doing wrong?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Bob.

You could try the latest drivers. Off the top of my head, that's RIO 3.5.1 (patch) and Ethercat 2.0. I haven't used the 9144 alot, but we did have some compatibility issues once with it and the serial driver.

Cheers,

-JG

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.