Jump to content
Sign in to follow this  
Kurt Friday

Read Callees Issue

Recommended Posts

I'm witnessing a peculiar behaviour when reading the callees of a vi if the vi contains either vi's which do not have their required inputs wired or if the vi is inserted as a static vi ref. Under 7.1 these vi's are returned as callees but under 8.0.1 they are not.

For example,

1) Create two vi's A and B, make B have a required input

2) Place B on block diagram of A, save and read the callees of A

and notice that B does not appear as a callee of A.

3) Wire a constant into the required input of B , save

and notice B appears as a callee of A.

4) Remove constant input from B and save, notice that

B still remains in the list of callees of A.

5) Try placing B as a static vi reference, notice that B does not appear as a callee.

I've attached a demo which demonstrates this behaviour.

Is this a bug or a feature?

Download File:post-1058-1142740240.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

I just checked with some of my colleagues in LabVIEW R&D and this is what I found:

Static VI Reference issue: This is expected behavior. A Static VI Reference will not appear in the Callees' Names or Callees' Paths property list. This is because a Static VI Reference allows you to have a VI call itself recursively, and the Callees' properties do not support recursive VI calls. I have filed a CAR (3VJDFQF2) against the LabVIEW documentation so we can indicate this fact in the help for both the Static VI Reference and the Callees' properties.

SubVI with Required Input issue: This is a bug, and I have filed a CAR (3VJDCQF2) on this issue as well.

-D

Share this post


Link to post
Share on other sites
I just checked with some of my colleagues in LabVIEW R&D and this is what I found:

Static VI Reference issue: This is expected behavior. A Static VI Reference will not appear in the Callees' Names or Callees' Paths property list. This is because a Static VI Reference allows you to have a VI call itself recursively, and the Callees' properties do not support recursive VI calls. I have filed a CAR (3VJDFQF2) against the LabVIEW documentation so we can indicate this fact in the help for both the Static VI Reference and the Callees' properties.

SubVI with Required Input issue: This is a bug, and I have filed a CAR (3VJDCQF2) on this issue as well.

-D

Talk about great customer support! Thanks, Darren. And, welcome to the LAVA forums. You get five stars for your first post. :star::star::star::star::star:

Share this post


Link to post
Share on other sites
I have filed a CAR (3VJDFQF2)...

Wow! A real-life-honest-to-goodness CAR - I never thought I'd see the day! Looks like the ol' NI LabVIEW Champions programme is really starting to pay off - thanks Darren!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.